Contact

Gebruik onderstaand formulier om direct contact op te nemen. We komen zo snel mogelijk bij je terug.

Visualise 1: Decor

In de serie Visualise gaan we in gesprek met de fantastische partners die een sleutelrol hebben gespeeld in de realisatie de studio.

Jeroen Wolfs, mede-eigenaar van Meet Media gaat in gesprek met Coen Weterings en Linda Rutten van Anggrek Projecten, de vormgevers verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van Meet Media.

‘Een bedreven partner die de gewenste flexibiliteit van de studio omarmt, het veelzijdige gebruik waar kan maken en materiaal van hoogwaardige kwaliteit levert,’ zo schets Jeroen Wolfs de ideale partij waar zij naar opzoek waren voor de ontwikkeling van het decor van Meet Media. Hij vervolgt: ‘we spreken Coen en Linda over de geschiedenis van Anggrek, de ontwikkeling van Meet Media en hoe het resultaat echt het verschil maakt’.

Van bloemen naar stands

Anggrek Projecten, Maleisisch voor orchidee, uit Udenhout bleek de ideale partner. De decorontwerper was voorheen een bloemenzaakformule. ‘Begin jaren zestig nam mijn vader Koos Weterings het bedrijf over en bouwde het uit naar verschillende bloemenwinkels in de omgeving van Kaatsheuvel,’ blikt de huidige eigenaar Coen terug. In die periode zet de onderneming ook de eerste stappen in de evenementenwereld.

Coen vervolgt: ‘de branche sprak Koos zeer aan waardoor de verhuur die begon met bloemstukken uitgebreid werd met planten, barren en meubilair.’ In 2004 nam Coen Weterings de zaak over van zijn vader. ‘Ik werkte al jaren mee op de werkplaats. Als verlengstuk van onze diensten gingen we ook steeds meer stands aanbieden.’ De transitie resulteerde er in dat het bedrijf een compleet aanbod had voor evenementen: standbouw, meubilair en bloemdecoratie.

Creatief uitgangspunt

Creatief directeur Linda Rutten is inmiddels enkele jaren werkzaam voor Anggrek. ‘Tijdens de coronapandemie viel ons werk uiteraard grotendeels stil, we zijn wendbaar geweest gelukkig! In die periode zijn we projectinrichtingen gaan doen,’ neemt Linda ons mee terug. ‘Een branche die zeker past bij het geen dat we al doen,’ vult Coen aan, ‘voor ons is ieder project een unieke uitdaging omdat creativiteit het uitgangspunt is. Iedere keer proberen we een unieke en sfeervolle uitstraling te creëren.’

‘Begin 2022 kwamen wij via een gemeenschappelijke relatie met Anggrek in contact over de ontwikkeling van de studio. Wij ervaarden direct dat we op dezelfde pagina zaten en er een creatieve klik was,’ vertelt Jeroen over de ontmoeting. ‘De aanvraag van Meet Media was vanwege de veelzijdigheid en gewenste dynamische sfeer uniek, we zijn er direct met enthousiasme mee aan de slag gegaan,’ vertelt Linda. ‘In het begin oriënteren we altijd zorgvuldig wat de wensen en bestaande ideeën zijn,’ neemt Coen ons mee in het ontwikkelproces, ‘vanuit hier maken we een eerste ontwerp’.

Het belangrijkste is natuurlijk dat een studio een degelijke basis en een professionele uitstraling heeft. Hierover vertelt Jeroen: ‘essentieel was dat de huisstijl van iedere eindklant zonder grote ingrepen centraal gezet moest kunnen worden.’ Creatief directeur van Anggrek Linda vult aan: ‘deze kunnen natuurlijk zeer uiteenlopend en conflicterend zijn, daarom moest het ontwerp zo gerealiseerd worden dat een roze huisstijl net zo mooi uit zou komen als een zwarte.’

Materiaalselectie

Toen het ontwerp geaccordeerd was gingen Linda en Coen verder met het selecteren van de allerbeste materialen. ‘We zijn zorgvuldig gaan kijken naar alle details,’ neemt eigenaar Coen ons mee, ‘en dat waren er heel wat in dit project!’ Denk aan de hoeken van het decor, de vorm van de meubels of de flexibele vrij verrijdbare panelen. Linda zet dit onderdeel van het project uiteen: ‘we waren op zoek naar een warme, sfeervolle, maar toch ook zakelijke en neutrale inrichting. Het decor en meubilair moest aansluiting vinden bij veel verschillende opdrachtgevers.’ De keuze valt op een neutrale combinatie van hout en stof, waar voldoende ruimte is om met licht de kleuren van de eindklant centraal te zetten.

Coen geeft een inkijkje in de ontwikkeling van de basis van het decor. ‘Na verschillende opties te hebben besproken is er uiteindelijk toch gekozen voor echte eikenhouten materialen. Natuurlijk erg mooi, maar wel een andere investering,’ Jeroen, Linda en Coen zijn blij met de basis van eikenhout. ‘De combinatie met de stof en alle mogelijkheden om de schermen en led panelen te integreren zorgt voor een prachtige uitstraling,’ markeert Linda. Ze vervolgt: ‘de decorwanden bestaan uit twee lagen, de verlichting die in iedere gewenste kleur is in te stellen schijnt op een witte stoffen achterwand. Daarvoor staan verticale grijze en beige panelen met gleuven ertussen. Hier komt subtiel het ligt doorheen van de eindklant.’

Keuzes, keuzes, keuzes

De realisatie van een groot decor als deze vergt het maken van heel veel beslissingen. Van de vorm, hoogte en breedte van het decor tot het aantal meubels en de afmeting hiervan. Stuk voor stuk overwegingen die in goed overleg zijn gemaakt. ‘Het was een intensieve samenwerking waar we ons in hebben gezet om alle verschillende partijen goed op elkaar af te laten stemmen,’ blikt Jeroen terug. ‘Het gaat namelijk niet alleen om het plaatje maar ook om de werking ervan. Zo hebben we na overleg met de techniek toch een looppad achter het decor vrijgehouden,’ vertelt Coen.

De doorlooptijd voor de ontwikkeling van het gehele decor was drie maanden. ‘Een relatief korte tijd, die onhaalbaar was als Anngrek niet zo hands-on aan de slag was gegaan,’ vertelt Jeroen. Linda is trots op het resultaat. ‘We hebben de gehele samenwerking als zeer prettig ervaren. Het was een proces van goed overleg, snel schakelen tussen de partijen en echt een samenwerking om iets moois neer te zetten.’

Foto’s: Joshua Haakmat en Hans Tak
Tekst: Jeroen Wolfs